OK Trust

Investiční mince

Investování do mincí se mezi investory stává stále populárnějším. Investiční mince jsou skvělým doplňkem portfolia, a to hlavně z toho důvodu, že dokážou skloubit hodnotu cenného kovu a hodnotu sběratelskou. 

O české mince je ze strany sběratelů čím dál větší zájem. Najdou se dokonce zájemci až z dalekého Japonska.

Aktuálním trhákem bude plánovaná aukce kolekce československých mincí známého numizmatika a vlastníka parfumerií Fann Jaroslava Kokoluse. Podle odhadů aukční síně se nejcennější mince prodá za více než 12,5 mil. Kč. Kolekce obsahuje celkem 400 mincí a odhadní hodnota se pohybuje na úrovni 100 mil. Kč.

Pro investiční mince platí stejná pravidla jako pro cenné papíry. Pokud nejste odborník, je vždy lepší svěřit rozhodnutí o nákupu do rukou specialisty. Investiční mince se velice často falšují a jsou velmi těžce rozeznatelné od originálu i pro odborníka. Může se tak stát, že nakoupíte předraženou kopii. Pokud budete investovat vydělané peníze, je potřeba vždy zvážit všechna rizika. Na tyto rizika je vždy schopen upozornit finanční poradce. Nebojte se na něj v těchto případech obrátit a konzultovat investiční záměr.