OK Trust

Představuje se: pojišťovna Generali

Dnešním článkem navazujeme na seriál o představování některých nejvýznamnějších finančních a pojišťovacích institucí působících v České republice. Tentokrát to bude jedna z největších pojišťoven na českém trhu: Generali Pojišťovna a.s., která je součástí skupiny Generali, ta zaujímá vedoucí postavení na trzích západní Evropy.

Historie společnosti Generali sahá až do první poloviny 19. století, pobočka Assicurazioni Generali byla v Praze založena již v roce 1832. V roce 1920 začalo zdejší působení pojišťovny Moldavia Generali a v roce 1939 se tato společnost sloučila s další pojišťovnou Sekuritas. Generali u nás úspěšně působila až do roku 1945, kdy došlo ke znárodnění soukromých pojišťoven. Teprve v roce 1993 se Generali vrátila zpět do České republiky, a to jako silná a spolehlivá pojišťovna. V roce 2008 se stala součástí Generali PPF Holdingu (pojišťovna Generali a PPF Group, jehož součástí byla Česká pojišťovna). V roce 2013 započala akvizice pojišťovny Generali a PPF Holdingu, která byla dokončena v roce 2015. Od této doby je tak součástí skupiny Generali také Česká pojišťovna.

V současné době zaujímá skupina Generali se 76 tisíci zaměstnanci po celém světě a se 72 miliony klientů ve více než 60 zemích vedoucí postavení mezi západoevropskými pojišťovnami. Mezi její hlavní zásady patří individuální přístup, kvalitní pojistné produkty životního i neživotního pojištění připravené na základě potřeb klientů a špičkový servis. Široký pojistný program zahrnuje pojištění osob, majetku, odpovědnosti, motorových vozidel i průmyslových a podnikatelských rizik. Pojišťovna Generali je hustotou sítě svých zastoupení dostupná na celém území České republiky.

V tabulce* si můžete prohlédnout některé parametry k pojištění osob a životního pojištění, které poskytuje pojišťovna Generali:

Velikost pojišťovny (podíl na trhu v životním pojištění)6. místo (6,5 %)
Hlavní produktové výhodyMožnost pojištění téměř všech sportů a povolání, přebírání čekací doby na invaliditu od konkurence, bez výluky na předchorobí (s výjimkou vrozených vad do 1 roku), navýšení plnění o 50 % při autonehodě (kromě denních dávek úrazem) a vybraných tarifů dětského pojištění (ZO, hospitalizace, péče o zdravotně postižené dítě); možnost u denního odškodného sjednat progresi již od 31. dne léčby úrazu.
Pojištění je vhodné nejvíce proOsoby, které ocení slevy, bonusy atd. a lze předpokládat, že smlouvu nevypoví; osoby, které chtějí sjednat denní odškodné pro vážnější úrazy.

*Údaje z tabulky jsou výstupem systému provozovaného společností Broker Trust, a.s.

Další podrobnosti o pojišťovně Generali a jejích produktech vám ochotně sdělí váš finanční poradce. Pokud vás pojišťovna Generali zaujala, neváhejte poradce kontaktovat.