OK Trust

Představuje se: pojišťovna MetLife

V několika dílech speciálního seriálu, bychom vám rádi představili některé nejvýznamnější finanční a pojišťovací instituce na českém trhu. Jako první jsme vybrali pojišťovnu MetLife, první pojišťovnu se zahraniční kapitálovou účastí v ČR.

Historie pojišťovny Metlife v ČR se datuje od roku 1992 a její první klienti ji mohli znát jako První americko-českou pojišťovnu, a.s., později také pod názvem AMCICO. Od roku 2002 se tato pojišťovna zaměřuje výhradně na životní pojištění, jiné produkty, jako je např. pojištění majetku, aut, v její nabídce nenaleznete.  V roce 2010 se stala součástí americké pojišťovny MetLife, Inc., od tohoto roku také vystupuje pod současným názvem MetLife. Svou mezinárodní expanzi dokončila MetLife v roce 2012, kdy se spojila s kmenem pojišťovny Aviva. Česká větev pojišťovny se v roce 2015 sloučila s irskou společností MetLife Europe Limited.  Pojišťovna MetLife nyní působí v 47 zemích světa a jedná se o největší životní pojišťovnu ve Spojených státech.

Pojišťovna MetLife se zaměřuje na životní pojištění a má ve své nabídce širokou škálu kapitálového, rizikového, univerzálního a investičního životního pojištění a variabilní produkty úrazového pojištění.

Pár čísel o pojišťovně MetLife:

Postavení v žebříčku životních pojišťoven v ČR8. místo
Podíl na trhu životního pojištění v ČR5,2 %
Akcionáři pojišťovny100 % skupina Metlife Europe, d.a.c.
Výše vlastního kapitálu2 258,4 mil. Kč
Solventnostní poměr*264 %
Náklady na pojistné plnění ve vztahu k předepsanému pojistnému80 %
Počet klientů v ČR (ke konci roku 2012)750 000

Životní pojištění MetLife vychází vstříc zejména klientům, kteří dbají o zdravý životní styl. Na většinu produktů pak poskytuje zajímavé slevy, a to zejména v případech pravidelných preventivních prohlídek u praktického i speciálního lékaře, také slevy pro nekuřáky apod. Produkty pojišťovny MetLife jsou vhodné pro zajištění i vyšších částek úvěrů na nejzávažnější rizika ohrožující náš příjem (invalidita I.-III. stupně, závažné nemoci, úmrtí), pro tyto úvěry nabízí MetLife balíčky „Úvěrové asistence“.

Pokud vás zaměření a nabídka pojišťovny MetLife zaujala, obraťte se na svého finančního poradce, který vám může podat konkrétnější informace.

*Poměr vlastních zdrojů a kapitálového požadavku dle Solvency II