OK Trust

Představuje se: pojišťovna Allianz

V dnešním článku bychom vám opět představili jednu z nejvýznamnějších finančních a pojišťovacích institucí působících v České republice, a to společnost Allianz. Allianz je finanční institucí, penzijní společností, zároveň je i nadačním fondem a zabývá se i dalšími oblastmi finančnictví – v dnešním článku se podrobněji zaměříme jen na Allianz pojišťovnu.

Allianz pojišťovna, a. s. je součástí největšího světového pojišťovacího koncernu Allianz Group, který pojišťuje život a majetky 80 milionů lidí ve více než 70 zemích. Pojišťovna Allianz byla založena r. 1890 v Berlíně a od té doby již prošla několika zatěžkávacími zkouškami – například při ničivém zemětřesení v San Franciscu v roce 1906 pojišťovna obstála a všichni poškození získali náhradu, podobně také v případě legendárního Titanicu, který Allianz také pojišťovala. Dnes mezi mimořádné klienty Allianz patří produkční společnosti hollywoodských filmů, obrovské stavební projekty, a dokonce i vesmírný program. A kromě toho samozřejmě Allianz pojišťuje miliony běžných domácností.

V České republice působí Allianz od r. 1993 a od té doby v ČR sjednala přes 10 milionů smluv. V současnosti pojišťuje více 1 200 000 českých řidičů, majitelů nemovitostí a turistů. Servis v oblasti pojištění využívá přes 100 tisíc podnikatelských subjektů.

V tabulce* si můžete prohlédnout některé parametry k pojištění osob a životního pojištění, které poskytuje pojišťovna Allianz – ŽIVOT:

Velikost pojišťovny (podíl na trhu v životním pojištění)7. místo (6,4 %)
Hlavní produktové výhodyŽádné minimální pojistné a sleva za zdravý životní styl; oddělená investiční složka s nízkými poplatky, garantované a určité oceňovací tabulky úrazového pojištění, bez výluk na předchorobí a krátké čekací doby; možnost připojištění pro ženy.
Pojištění je vhodné nejvíce proOsoby požadující příspěvek zaměstnavatele do investiční složky; nekuřáci a osoby se zdravým životním stylem; osoby, které chtějí pojistit trvalé následky úrazu a dlouhodobé léčení vážných úrazů; ženy, které chtějí pojistit rizika spojená s porodem; osoby, které chtějí v pojištění i investovat (čerpat daňové výhody).

*Údaje z tabulky jsou výstupem systému provozovaného společností Broker Trust, a.s.

Další podrobnosti o pojišťovně Allianz a jejích produktech vám ochotně sdělí váš finanční poradce. Pokud vás pojišťovna Allianz zaujala, neváhejte poradce kontaktovat.