OK Trust

Proč nepodceňovat sebevzdělávání v oblasti financí?

Otázka finanční gramotnosti je v poslední době velmi diskutovaným tématem. Podle výsledků průzkumu České bankovní asociace, která měří tzv. index finanční gramotnosti, dosahují Češi průměrného výsledku, přesněji 56 ze 100 bodů. K plnému počtu řadě z nás chybí znalost finančních termínů, produktů a orientace v záludnostech oblasti finančnictví. A to jsme se v OK Trustu rozhodli změnit. Jak? Dočtete se v dnešním článku.

V poradenské praxi často u klientů narážíme na problém, že se nechají vlákat do nevýhodného produktu, protože správně neporozumí jeho podstatě. Klienti se nechtějí v oblasti finančnictví vzdělávat, protože si myslí, že od toho jsou tu přece odborní poradci. Následně se ale kvůli neefektivně nastaveným rodinným financím dostávají do finančních problémů, a to zejména v situaci, která může vést k výpadku pravidelných příjmů. A řada z nás si také neuvědomuje, proč je důležité si brzy a včas začít spořit na vlastní důchod. Bereme si nevýhodné půjčky a dostáváme se do problémů s jejich splácením. Takových případů známe z praxe opravdu hodně. „Takový klient určitě představuje pro každého poradce zlatý důl,“ říkáte si.

Opak je ale pravdou. Správný finanční poradce se pozná také podle toho, že mu skutečně záleží na prospěchu klienta. Jeho cílem není zamotat klienta ve spleti nepotřebných a nevýhodných finančních produktů, ale naučit ho rozumět jejich podstatě. A přesně toto je také cílem našeho nového cyklu vzdělávacích seminářů určených pro širokou veřejnost s názvem „Aby vám finance rostly, ale ne přes hlavu“.

V průběhu celého podzimu až do Vánoc se můžete těšit na zajímavé semináře věnované základům finanční gramotnosti, pojištění, úvěrům a investicím. Více o seminářích se dočtete na www.oktrust.cz/course/ nebo na našem Facebooku.

Nebuďte lhostejní ke svým financím a pojďte se společně s námi vzdělávat. Profitovat z toho budou zejména vaše rodinné kasičky. Využijte zvýhodněné ceny na celý cyklus seminářů 3+1 zdarma, která je oproti původním 1 500 Kč (běžná cena), snížena na 600 Kč (cena pro klienty OK Trust).

Budeme se těšit na společné setkání!