OK Trust

Představuje se: Česká pojišťovna

Česká pojišťovna zaujímá na českém finančním trhu významné místo již takřka 200 let. Řadí se tak k nejstarším finančním institucím působícím u nás a svou stabilní pozici si obhájila i po roce 1991, kdy na trh vstoupilo velké množství konkurenčních institucí. Více o České pojišťovně se dočtete v dnešním článku… 

Tradice České pojišťovny sahá až do roku 1827, tehdy instituce nabízela pouze pojištění proti požáru a v průběhu 20. století se její působnost rozšířila i na životní pojištění, pojištění proti vloupání ad. V průběhu let a měnícího se státního uspořádání se měnil i název pojišťovny, až roku 1948 vznikla Československá pojišťovna, která byla na našem území jedinou pojišťovnou a svůj monopol si udržela až do roku 1991. 

Současná Česká pojišťovna je moderní institucí poskytující celou škálu pojistných služeb – individuální životní a neživotní pojištění, pojištění pro malé, střední a velké klienty v oblasti průmyslových a podnikatelských rizik i zemědělství. Česká pojišťovna má aktuálně tři miliony klientů, spravuje více než sedm milionů pojistných smluv a její tržní podíl na domácím trhu dosahuje 21,5 %. Klientskou oblíbenost a kvalitní služby České pojišťovny dokládají také ocenění, např. v roce 2018 se Česká pojišťovna v soutěži Hospodářských novin Nejlepší pojišťovna stala Klientsky nejpřívětivější neživotní pojišťovnou (1. místo) a Nejlepší neživotní pojišťovnou (2. místo). 

Česká pojišťovna pojišťuje takřka všechny oblasti života (cestování, majetek, úraz, domov i rekreační objekty, domácí zvířata i odpovědnost za škodu a mnohé další). Na webových stránkách České pojišťovny se dočtete vše potřebné, můžete využít on-line chat, a dokonce je zde několik interaktivních aplikací, které odhalí, jak spolehlivě jste pojištěni a kde ve vašem pojištění jsou ještě nějaké mezery: web České pojišťovny

K zásadním produktům České pojišťovny patří životní pojištění a v tabulce* si můžete prohlédnout některé parametry k pojištění osob a životního pojištění (Můj život II), které ČP poskytuje: 

Pokud vás služby poskytované Českou pojišťovnou zaujaly a chtěli byste se o nich dozvědět více, neváhejte se s důvěrou obrátit na vašeho finančního poradce, který vám poskytne další informace.