OK Trust

Jak se vypořádat s následky dopravní nehody?

Dopravní nehoda – situace, do níž se nikdo dobrovolně nechce dostat, ale bohužel mnozí z nás se tomu nevyhnou. A zejména s koncem roku, kdy lidé vyrážejí horečnatě nakupovat dárky a zásoby jídla na svátky, ale také se během svátků hojně navštěvují, tak provoz na silnicích houstne, počasí v zimě také není pro bezpečnou dopravu ideální – proto není divu, že množství nehod v tomto období roste. A pokud už se stanete účastníkem nehody, jak se co nejlépe s následky dopravní nehody vypořádat (zejména po materiální stránce)? A kdo vám může pomoci? Dozvíte se v dnešním článku… 

Dopravní nehoda může náš život zásadním způsobem změnit, zejména pokud je spojena s újmou na zdraví. Když budeme mít  takzvané štěstí v neštěstí a vyvázneme bez zranění, či jen s drobným zraněním, i tak se budeme muset vypořádat s mnoha nepříjemnostmi, a pokud bude nehoda vážnější, pak bude těch nepříjemnosti ještě více – od škody na dopravním prostředku, přes vyřízení pojistné události, přes domáhání se odškodného (anebo jeho vyplácení, pokud jsme viníky nehody), až po zajištění příjmu v případě pracovní neschopnosti a tak dále. 

Proto je dobré vědět, že je tu pro nás někdo, kdo nám pomůže vypořádat se s následky dopravní nehody a s návratem do běžného života. Na českém trhu působí řada společností, které nabízejí, že vás budou zastupovat při vymáhání odškodného na viníkovi dopravní nehody. Ne každá z těchto společností se ale může pyšnit skutečně prvotřídním servisem od přijetí případu až po jeho úspěšné vyřešení – my ale v tomto ohledu můžeme spolehlivě doporučit společnost EUCS, která na českém trhu působí od roku 2012. Za dobu své existence pomohla svým klientům vypořádat se nejen s odškodněním po dopravních nehodách, ale i při pracovních úrazech, sporech s pojišťovnami apod. 

O spolupráci naší společnosti se společností EUCS jsme vás informovali již v našich dřívějších článcích: Pojištění právní ochrany – proč se vyplatí využívat služeb odborníků?Právní ochrana nejen pro řešení sporů s pojišťovnami. Tentokrát bychom vás chtěli upozornit na to, že jsme se stali regionálním centrem Poradny poškozeného. Tímto významných krokem se prohloubila spolupráce se společností EUCS, a můžeme vám tak nyní výrazněji pomoci při řešení obtíží týkajících se nehod, pracovních úrazů ad. V těchto případech, a nebo budete-li se cítit jakkoli poškozeni, můžete se s žádostí o radu či informace obrátit přímo na nás a naše poradce.

A víte, jak se v případě dopravní nehody správně zachovat? Že ne? Pak si určitě přidejte do své povinné výbavy jednoduchý manuál vypracovaný vypracovaný společností EUCS – Právní desatero při dopravní nehodě.