OK Trust

Pojištění právní ochrany: Proč se vyplatí využívat služeb odborníků?

Pokud byste se dostali do problémů, při nichž utrpí (váš nebo cizí) majetek či zdraví, také se spoléháte na to, že pojišťovny vyplatí maximální pojistné plnění, které mohou? Anebo počítáte s tím, že byste se  obrátili na svého finančního poradce, který vám s likvidací pojistné události pomůže? Bohužel, takto snadné to obvykle není a v dnešním článku se prostřednictvím jednoho reálného příkladu dozvíte, jak postupovat a kam se obrátit při řešení pojistných událostí. Budeme se věnovat pojištění právní ochrany… 

O možnostech pojištění právní ochrany a externí likvidace jsme psali již v našich dřívějších článcích: Právní ochrana nejen pro řešení sporů s pojišťovnami,  Likvidace pojistných událostí v rukou profesionálů. Tentokrát se podíváme na konkrétní případ – jedná se o manžele Novotné, kteří následkem autonehody museli řešit nejen pojistné, ale kompletně přebudovat celý svůj dosavadní život. V jejich tíživé životní situaci jim skutečně pomohli profesionálové ve svém oboru – odborníci ze společnosti EUCS.

Řada z nás si stále nedokáže představit, k čemu všemu může pojištění právní ochrany a podobné služby sloužit. Spoléhat se na ‘vstřícné’ pojišťovny a na ‘všehoschopné’ finanční poradce se nevyplácí. Pojišťovny se většinou snaží minimalizovat vyplacené pojistné plnění. A i ten nejzkušenější finanční poradce není odborným likvidátorem pojistných událostí a ani právníkem. S drobnými pojistnými událostmi (např. menší poranění jako zlomeniny či zvrtlé kotníky, poškrábané sousedovo auto nebo kolo ukradené z bytu) vám finanční poradci pomohou, ale ve složitějších případech se vyplatí obrátit se na odborníky. 

Stejně postupovali i manželé Novotní – ti měli velkou smůlu, když se při vyjížďce na motorce čelně srazili s řidičem automobilu, který vjel do protisměru. V tu chvíli se jim život převrátil vzhůru nohama. Nejenže dlouhou dobu museli bojovat o život, ale když svůj boj vyhráli, museli svým handicapům přizpůsobit bydlení a další věci pro plnohodnotný život. Díky odbornému zastoupení společnosti EUCS nejen při likvidaci pojistných událostí, ale také při vymáhání  újmy na zdraví na viníkovi, získali do začátku své nové životní etapy téměř 15,5 mil. Kč. Ani takto vysoká částka jim samozřejmě zdraví nevrátí, nicméně výrazně jim pomohla ke snadnějšímu zvládnutí celé situace. 

Další informace o jejich příběhu si můžete přečíst na stránkách EUCS.

Ideální variantou jistě je, když člověk podobné služby vůbec nepotřebuje využít, ovšem život přináší různá překvapení, a proto se vyplatí být připraven i na ty horší scénáře. Je dobré moct kontaktovat někoho, na nějž se můžete ve složitých životních situacích spolehnout a kdo vám s jistotou a erudovaně pomůže. A to jsou skutečně služby, které jsou k nezaplacení.